Ürün Satışımız Yoktur.

Deri böceklerinin ebatları yaşadıkları ortamlara göre değişim gösterebilirler. Rengi sarımsı, kahverengili, siyah ve beneklidirler. Vücudu tüylerle kaplıdır. Yılda en az 6 en çok 10 kez yavru verirler ve deri böceklerinin ömrü ortalama bir yıldır. Deri böceğine baktığımızda diğer böceklerden rahatlıkla ayırt edebiliriz. Çünkü deri böceği sanki üzerinde kumaş varmış gibi tüylüdür. Deriböceğikanatlı bir haşere türüdür. Ve toplam 6 ayağı vardır. Deri böceği kışın ve soğuk havalarda pasif olarak ağaç kovuklarında ve sıcak buldukları bölgelerde barınırlar. Havaların ısınması ile bu böcekler saklandıkları yerden çıkarlar ve besin bulunan alanlara yönelirler. Deri böceklerinin en çok zarar veren türü olan Dermestes Maculatus insanlara ciddi zararlar veren türlerdir. Bu türler insan vücudunda uyuz denen hastalığı oluştururlar. Diğer deri böcekleri türleri kürk depolarında ve deri depolarına yerleşerek önemli maddi zararlar verirler.


Evlerimize ulaşan deri böceği türleri evlerde deriden, hayvan yününden ve kılından oluşan her türlü eşyaları kemirerek yerler. Yumurta bıraktıktan sonra 1,5 - 2 ay kadar zamanda larvalaşırlar.

En çok besin olarak hayvansal gıdaları kullanırlar. Deri, yün, kıl, peynir, et ve et ürünleri gibi maddeleri tüketirler. Ağız yapıları çok sağlam olan deri böcekleri ağaç ve yumuşak olan madenleri(kurşun ) dahi delebilecek kadar sağlamdır.

İNSANLARDA UYUZ HASTALIĞI OLUŞTURAN DERİ BÖCEĞİ

Deri böceği türleri arasında insana en çok zarar veren ve insana hastalık bulaştıran türü uyuz böceği (dermestidae) ailesinin üyeleri olan böceklerdir.

Bu böcek türleri çok küçük yani 2 - 3 mm kadardırlar. Bu uyuz böcekleri insanın üzerine bulaştığında insanın derisinden içeri girerek oraya yerleşirler. Deri böcekleri vücuttan içeri girdikten sonra deri altında tüneller açarak ve delikler açarak ilerlerler. Deri altında çok çabuk üreyip insanın kanından beslenirler. Deri altına giren uyuz böcekleri deride sürekli kaşıntı, kabarcıklar, delikler, iltihaplı yaralar oluşturarak insanları hasta ederler.

Uyuz böceği (deri böceği) insanların derisi altına yumurta bıraktıktan sonra yaklaşık 2 hafta içinde vücudun hassas bölgelerinde belirtileri ortaya çıkar. Genellikle insanlarda el ve ayak parmakları arasında, koltuk ve kasık aralarında belirtiler çıkmaya başlar. Vücuda girdiği yerde içi parazitlerle dolu, mikroplu bir su kabarcığı oluşur. İnsanlarda sürekli kaşınma isteği uyandırır. Bu kaşınma ile vücuda bulaşan mikroplu ve içinde uyuz paraziti olan su sayesinde yeni lezyonlu bölgeler oluşur.

Uyuzböceği sadece insanlarda değil aynı zamanda hayvanlara da bulaşabilir ( kedi, köpek ve ağıl hayvanları gibi) evcil hayvanlar da diğer hayvanlara bu paraziti bulaştırır.

Uyuz böceği bulaşmasında mutlaka insanlar en kısa zamanda doktora başvurulmalı doktor tavsiyeli ilaçlar kullanılarak insanlar tedavi edilmeli. Uyuz böceğinin (Deri böceği) olduğu yerler mutlaka ilaç firmaları tarafından düzenli olarak ilaçlanmalıdır. Bu hastalık paraziti insana genellikle toplu yaşam alanlarından bulaşır. Kahvehane, sinemalar ve kalabalık yaşam alanlarında bulaşma daha çok çabuk olur.

DERİ BÖCEĞİ (UYUZ BÖCEĞİ) KONTROL VE ÖNLEMLERİ

Uyuz böceği bir diğer adıyla deri böceği insanlara bulaştığında şunlar yapılır.
1 - uyuz teşhisinde mutlak doktora başvurulmalı
2 - doktor tavsiyeli ilaçlar ile vücut ilaçlanmalı
3 - doktor tavsiyeli ilaçlar belirtilen periyotlarla kullanılmalı.
4 - kişinin giydiği elbiseler sıcak suda kaynatılmalı. 
5 - uyuz böceğinin bulaştığı alan ilaçlama firması tarafından uygun ilaçlar ile ilaçlanmalı
6 - kontrol ve önlem açısından hasta olan ve olmayan aynı ortamdaki her kişi için uygulanmalı
7 - bu uyuz böceğinin bulaşma noktası tespit edilip mutlaka ilaçlama şirketleri tarafından ıslah edilmesi gerekir.
8 - Uyuz böcekleri pis ortamları daha çok tercih ederler. Bu bakımdan sürekli evlerimizi ve çevremizi temiz tutalım ve pis ortamlardan uzak duralım.
9 - uyuz böcekleri insanlara güz ve bahar aylarında daha çok rastlanır yaz ve kış aylarında daha nadir rastlanır.

Uyuz böceğinin bulaşma yolları
1 - Uyuz böceğinin yaşadığı alanda bulunmakla 
2 - uyuz hastalığı olan kişilerle birlikte olmak ve yakın temas kurmakla 
3 - uyuz hastalığı olan kişilerin eşyalarını kullanmakla 
4 - uyuz böceği toplu yaşam alanlarından bulaşır.

DERİ BÖCEĞİ VE UYUZ BÖCEĞİ İLE MÜCADELE VE İLAÇLAMA

Deri böceklerinin diğer türleri ve insanda hastalık yapan uyuz böcekleri ilaçlanmasında mutlaka profesyonel ilaçlama firmasından yardım alın. Eğer depolarda olan ve deriler ile hayvansal ürünleri yiyerek beslenen türleri için tek çözüm ilaçlanma firmasıdır. Bu tip yerlerin periyodik olarak ilaçlanması gerekir.

İnsanda hastalığa neden olan deriböceği (uyuzböceği ) ile mücadelede hem doktorlardan yardım alın ve hem de mutlak süratle ilaçlama şirketinden yardım alın. Bu haşere ile ferdi mücadele hiçbir zaman için netice vermez.

Deri böceği ve uyuz böceği ile alakalı sorular:

1- Deri böceği nedir ve Gözle görülebilir mi?

Deri böceği türleri farklıdır gözle zor görülebilen böceklerdir. Deri böceği insanların ve hayvanların deri ve deri ürünleri ile beslenen parazitlerdir.


2- Deri böceği ne yer?

Deri böceği türlerine bağlı olarak farklı besinler ile beslenirler. Deri böceklerinin bazı türleri deri, yün, kıl, et, salam ve hayvansal ürünleri yerken, insanda uyuza neden olan deri böcekleri ise sadece insanın deri ve kanından beslenirler.


3- Deri böceği ilacı nerden alınır?

Deri böceği ilacı ve ilaçlaması için mutlak ilaçlama firması ile irtibat sağlanmalı. İnsana bulaşan deri böceği ilacı için doktora gidilmeli ve ilaçlama için ilaçlama şirketine başvurulmalı.


4- Deri böceği nerden bulaşır?

Deri böceği (uyuz böceği) insana farklı şekillerde bulaşır. Deri böceği pis ortamlardan, uyuz hastalığı olan kişilerden ve bu kişilerin eşyalarından bulaşır.

5- Deri böceği hangi mevsimde daha çok görülür?

Deri böceği ilkbahar ve sonbahar aylarında daha yaygın olarak görülür.